ايسنا : پژوهشگران آلمانی سعی دارند با مختل کردن مسیرهای ارتباطی سلولها، به درمان کووید-۱۹ کمک کنند.
در روند انتقال سیگنال درون سلول که به ترغیب رشد سلول یا راهاندازی فرآیندهای متابولیک کمک میکند، گروههای فسفات، نقش بیوشیمیایی مهمی بر عهده دارند. گروههای فسفات اغلب برای کنترل فعالیت، به پروتئینها متصل میشوند و یا حذف میگردند. تغییر در این پروتئین طی این روند، به راهاندازی روند بعدی و انتقال سیگنال منجر میشود. هدف معمولا هسته سلول است که ژنها در آن فعال و غیرفعال میشوند.
پژوهشگران "دانشگاه گوته"(Goethe University) آلمان، برای نخستین بار موفق شدهاند تا تصویر کاملی از همه راههای ارتباطی سلول یک بیمار مبتلا به کروناویروس ثبت کنند و به کشف تغییراتی بپردازند که موجب پیش آمدن عفونت میشود. آنها برای این کار، همه پروتئینهای حامل گروه فسفات را در زمان معینی ارزیابی کردند و به این نتیجه رسیدند که کروناویروس، از همه مسیرهای سیگنالدهی سلول میزبان که در آنها، سیگنال رشد از بیرون به سلول منتقل میشود، استفاده میکند. اگر این مسیرهای سیگنالدهی مختل شوند، ویروس دیگر امکان تکثیر ندارد.
دکتر "کریستین مانش"(Christian Münch)، از پژوهشگران این پروژه گفت: مسیرهای سیگنالدهی عوامل رشد را میتوان به دقت در نقطههایی مسدود کرد که سیگنال را از بیرون میگیرند و به گیرنده سیگنال که دریافتکننده عامل رشد است، میرسانند. داروهای بسیار موثر سرطان وجود دارند که مسیرهای سیگنالدهی عامل رشد را مختل میکنند و سیگنالهای گیرندههای متفاوت عامل رشد، به واسطه آنها مسدود میشوند. ما پنج مورد از این داروها را روی سلولها آزمایش کردیم و هر پنج مورد، به توقف کامل تکثیر کروناویروس منجر شدند.
پروفسور "جیندریچ سیناتل"(Jindrich Cinatl)، از پژوهشگران این پروژه گفت: ما آزمایشهای خود را روی سلولهای کشت شده در آزمایشگاه انجام دادیم. این بدان معناست که نتایج آزمایش بدون بررسیهای بیشتر، قابل انتقال به انسان نیستند. در هر حال، ما با آزمایش روی ویروسهای عفونی دیگر دریافتیم که ویروسها اغلب، مسیرهای سیگنالدهی را در سلولهای میزبان انسانی تغییر میدهند و این موضوع، برای تکثیر ویروس مهم است. داروهایی که پیش از این تایید شدهاند، در توسعه پیشرو هستند؛ در نتیجه براساس نتایج به دست آمده و آزمایشهای بیشتر میتوانیم بررسیهای بالینی را سریعتر آغاز کنیم.
پژوهشگران، روش مختل کردن مسیرهای سیگنالدهی برای درمان کووید- ۱ را به واسطه شرکت "INNOVECTIS" ثبت کردهاند.
این پژوهش، در مجله "Molecular Cell" به چاپ رسید.
همرسانی خبر