ايسنا : مدیرگروه تحقیقات سیاستگذاری و برنامه ریزی غذا و تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور گفت: به دنبال مداخلاتی هستیم که تاثیرگذاری کرونا ویروس و مشکلاتی را که برای امنیت غذایی مردم به وجود آورده است را بتوانیم به حداقل برسانیم.
دکتر فاطمه محمدی نصرآبادی با بیان این مطلب گفت: در حال حاضر تحقیقاتی درخصوص تاثیرگذاری کروناویروس بر روی امنیت غذا داریم که بسیاری از اطلاعات خود را از طریق پرسشنامه آنلاین انجام میدهیم و این روش محدودیتهایی را به دنبال دارد و شاید همه اقشار جامعه را پوشش ندهد.
وی درباره فعالیتهای تحقیقات سیاستگذاری و برنامهریزی غذا و تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور بیان کرد: وظیفه این گروه فراهم آوردن شواهد پژوهش محور جهت ارتقای غذا و تغذیه جامعه است و اینکه راهحلهایی را برای بهبود وضعیت تغذیه مردم ارائه دهد که مهمترین و بیشترین جنبهای که این گروه بر روی آن کار کرده، امنیت غذا و تغذیه است.
مدیر گروه تحقیقات انستیتو تحقیقات تغذیه ای گفت: امنیت غذا و تغذیه به این مفهوم است که شرایطی را در جامعه فراهم کنیم تا مردم در همه زمان ها بتوانند به غذای کافی و ریزمغذی های مورد نیاز و زندگی سالم و فعال دسترسی داشته باشند. این در حالی است که بسیاری از کشورها بر روی این مسئله کار می کنند.
نصرآبادی ادامه داد: یکی از مواردی که در سالهای اخیر بر روی آن کار کردیم، تاثیر سیاستهای مختلف دولت بر روی امنیت غذا و تغذیه مردم ایران بوده است که یکی از این سیاستها که در کشور مشهور بوده، تبدیل سیاست یارانه کالایی به یارانه نقدی است که متاسفانه این مورد در گروه تحقیقات سیاستگذاری و برنامه ریزی غذا و تغذیه بر امنیت غذای مردم موثر نبوده و حتی در مواردی ناامنی غذایی را افزایش داده است.
وی اظهار کرد: ما همچنان بر روی امنیت غذا و تغذیه و البته جنبههای دیگری همچون سیاستهای ایمنی غذایی، سیاستهای آموزش و پرورش برای وضعیت غذایی دانش آموزان و… که همکاران فعالیت دارند، در حال کار کردن هستیم.
مدیرگروه تحقیقات سیاستگذاری و برنامه ریزی غذا و تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور درباره سند جامع امنیت غذا و تغذیه که در سال ۹۱ نوشته شده و طی سالهای اخیر این سند ارزشیابی شده است، گفت: با توجه به تحریمهای کشور در حال بررسیهایی بر روی امنیت غذایی هستیم که چه مداخلهای در خصوص امنیت غذا و تغذیه می توانیم انجام بدهیم تا دسترسی جامعه ما به غذای سالم و کافی بالاتر برود.
همرسانی خبر