در آستانه روز جهانی مالاریا، کشورها در سراسر جهان درگیر بیماری همه گیر کوید 19 هستند. در حالی که موارد مربوط به ویروس کرونای جدید در کشورهای مبتلا به مالاریا تنها بخش کمی از کل جهان را تشکیل میدهد. شرایط به سرعت در حال تحول است. سازمان بهداشت جهانیWHO علاوه بر تاکید بر اهمیت تلاشهای مداوم برای پیشگیری، تشخیص و درمان مالاریا، بر بهکارگیری بهترین روشها برای محافظت از کارمندان و جوامع بهداشت در مقابل عفونت کوید 19 نیز تأکید دارد.
در روز جهانی مالاریا 2020، سازمان بهداشت جهانیWHO با همکاری RBM برای خاتمه دادن به بیماری مالاریا، کمپین داوطلبانه «صفر مالاریا با من شروع میشود» را با هدف بالا نگهداشتن میزان توجهها به مالاریا در دستور كار سیاسی، بسیج منابع اضافی و توانمندسازی جوامع برای تسلط بر مالاریا، پیشگیری و مراقبت به راه انداخته است.
میدانیم که با راهنمایی کشور و اقدامات جمعی، میتوان رنج و مرگ و میر ناشی از مالاریا را کاهش داد. بین سالهای 2000 تا 2014، تعداد مرگ و میر ناشی از مالاریا در سراسر جهان 40 درصد کاهش یافتهاست. (یعنی از حدود 734000 مورد به 446000 مورد رسیده است).
اما در سالهای اخیر، این پیشرفت به بن بست رسیده است. براساس گزارش مالاریا سال 2019 سازمان بهداشت جهانی، در فاصله سالهای 2014 تا 2018 هیچگونه دستاورد جهانی در خصوص کاهش عفونتهای جدید حاصل نشده است و تعداد زیادی به دلیل ابتلا به مالاریا در سال 2018 و قبل از آن فوت شدهاند.
اقدامات لازم برای بازگشت به قبل ضروری است و مالکیت این چالش در دست کشورهایی است که بیشتر تحت تأثیر مالاریا قرار دارند. کمپین "صفر مالاریا" همه اعضای جامعه را درگیر خود میکند؛ از جمله رهبران سیاسی که تصمیمات و بودجه سیاسی دولت را کنترل میکنند، شرکتهای بخش خصوصی که از نیروی کار عاری از مالاریا بهرهمند میشوند و نیز جوامع مبتلا به مالاریا، که مالکیت آنها در مداخلات کنترل مالاریا برای حصول موفقیت بسیار مهم است. برای رسیدن به "صفر مالاریا " به ما بپیوندید.
منبع: https://www.who.int/news-room/campaigns/world-malaria-day/world-malaria-day-2020
همرسانی خبر