//کرونایی‌ها کدام موادغذایی را مصرف کنند؟

کرونایی‌ها کدام موادغذایی را مصرف کنند؟

آرمان ملي : سهال يکي از مهمترين علائم ابتلا به کروناست که منجر به از دست‌دادن موادمعدني بدن و کم‌آبي مي‌شود از اين‌رو مبتلايان به کرونا بايد موادغذايي خاص را در دوره بيماري تا نقاهت مصرف کنند. کروناويروس يک بيماري تنفسي است و بسياري از افرادي که به آن مبتلا مي‌شوند يا بدون علامت هستند و يا علائم خفيفي دارند. افراد بالاي 65 سال و کساني که بيماري‌هاي زمينه‌اي دارند بيشتر از ديگران در خطر تجربه عوارض شديد قرار دارند. مطالعه‌اي بر روي 206 بيمار مبتلا به شکل خفيف کرونا در آمريکا انجام گرفته، نشان مي‌دهد 48 نفر از اين افراد فقط علائم گوارشي و 69 نفر ديگر هر دو علائم گوارشي و تنفسي را داشتند و از مجموع اين 117 نفر که داراي علائم گوارشي بودند، 19.4 درصد اسهال را به‌عنوان اولين علامت بيماري خود تجربه کردند. براساس نتايج اين تحقيقات براي بسياري افراد، اسهال به معني افزايش دفعات دفع و يا شل‌شدن قوام مدفوع است و در تعاريف پزشکي، دفعات حرکات روده که منجر به دفع مي‌شود به‌طورمتوسط سه بار در روز است و از بيماري‌هايي که باعث افزايش حرکات روده (اجابت مزاج) يا بي‌اختياري مي‌شود. مينو کرمي، ‌متخصص بيماري‌هاي عفوني گفت: اسهال مي‌تواند منجر به کم‌آبي و از دست‌دادن موادمعدني بدن شود و برخي موادغذايي سريعتر از دستگاه گوارش عبور مي‌کنند و سبب بدترشدن اسهال مي‌شوند. وي افزود: مبتلايان به کرونا بايد در زمان اسهال از مصرف غذاهاي سرخ‌کرده و يا حاوي چربي بالا و سس‌ها مي‌توانند علائم اسهال را بدتر کنند، پرهيز کنند و در زمان اسهال روده‌ها نسبت به لبنيات حساس مي‌شوند، توصيه مي‌شود از مصرف شير، پنير، کره و بستني در طول دوره اسهال خودداري شود. اين پزشک اظهارکرد: قهوه و نوشيدني‌هاي کافئين‌دار، کاکائو و شکلات سبب از دست‌رفتن آب بدن مي‌شوند و در شرايط اسهال که مقادير زيادي آب و الکتروليت همراه با مدفوع شل دفع مي‌شود، مصرف اين نوشيدني‌ها سبب بدترشدن شرايط بيمار مي‌شود. به گفته کرمي، ميوه‌ها و سبزي‌ها براي حفظ سلامت لازمند اما زمان اسهال بايد از برخي مواد که ايجاد گاز فراوان در دستگاه گوارش مي‌کنند پرهيز کرد، انواع کلم و گل‌کلم، بروکلي، حبوبات و غذاهاي پرچاشني تا زمان بهبود نبايد مصرف شوند و از مصرف ميوه و آبميوه نيز خودداري شود. وي تصريح کرد: از غذاهاي مانده که ممکن است آلوده و يا لکه‌دار باشند مانند غذايي که مدت زيادي در خارج از يخچال مانده و يا به‌طور نامناسبي نگهداري شده و از مصرف غذاي رستوران‌ها، فست‌فود و غذاهاي خياباني نيز بايد پرهيز شود.

توصيه به مصرف زياد آب

اين متخصص بيماري‌هاي عفوني ادامه داد: موز به‌دليل داشتن املاح مفيد به‌ويژه پتاسيم، به تامين الکتروليت‌هاي از دست رفته در طول اسهال کمک مي‌کند و حاوي فيبرهاي محلول در آب بنام پکتين بوده که سبب جذب مايعات داخل روده‌ها شده و سبب رشد باکتري‌هاي مفيد داخل روده بزرگ مي‌شود. کرمي‌ اظهارکرد: برنج سفيد به‌راحتي در دستگاه گوارش هضم شده و به روده‌هاي پرکار در زمان اسهال استراحت مي‌دهد. همچنين برنج سبب قوام‌دهي به مدفوع شل مي‌شود و در زمان اسهال، مصرف نان سفيد بهتر از نان سبوس بوده و آن را براي هضم در دستگاه گوارش به‌ويژه روده‌بزرگ مناسب‌تر مي‌سازد. به گفته وي، مصرف مايعات به‌ويژه آب در طول روز براي جبران کم‌آبي بدن در اين افراد توصيه مي‌شود و بهتر است مايعات بين‌وعده‌هاي غذايي نوشيده شود و در صورتي که اسهال با رعايت توصيه‌هاي غذايي ياد شده بهتر نشد، حتي بدتر شد و يا بيش از پنج تا هفت روز طول کشيد و يا خون در مدفوع مشاهده شد لازم است فرد سريعا به پزشک مراجعه کند تا وضعيت فرد مورد بررسي بيشتر قرار گيرد و در صورت نياز درمان ويژه براي فرد لحاظ شود. کرمي ‌تصريح کرد: افراد مبتلا به کرونا ممکن است علائم گوارشي مانند اسهال را تجربه کنند از اين‌رو بايد خود را قرنطينه کنند تا از انتقال ويروس به ديگران ممانعت شده و اگر دچار علائم شديد مانند تنگي‌نفس شدند بلافاصله تحت مراقبت‌هاي پزشکي قرار گيرند. وي خاطرنشان کرد: بيش از 80 درصد مبتلايان به کرونا دچار علائم خفيف هستند و مي‌توانند از مشاوره آنلاين کرونا استفاده کرده تا انتشار ويروس را کاهش دهند. پرهيز از رفتن به بيمارستان اقدام مناسبي است، زيرا حتي اگر علائم‌شان خفيف باشد نيز مي‌توانند بيماري را به ديگران و از جمله کادردرماني منتقل کنند.

منبع : www.armanmeli.ir

همرسانی خبر